Kus ma seda kartulikotti hoidma hakkan? Kaua see mul nurgas vastu peab? Mul pole seda kartulikotti ju kuhugi panna!?! Sellisel mõttel leiab iga inimene end ikka, peamiselt just siis kui tahaks ühe korra seda suus sulavat kartuliputru, kartuliahjuvormi, prae- või ahjukartuleid söögiks valmistada. Ja see mõte on täiesti ratsionaalne. Anname siin mõned head mõtted:
Kui sul on kodus suur kartulikott, siis on võimalus igal soovitd hetkel soe söök lauale meelitada! Oluline on kartulikoti sälitamise juures ühtlane temperatuur ja kuiv nurgake, kuhu kott paigutada. Võrku pandud kartulil on loodud hea keskkond, ta saab õhku ja “hingata”, seega kui liigniiskus ja temperatuuri suured kõikumised teda ei sega, siis kartul sulle pretsensioone esitama ei hakka! Meie oma hoidla sisetemperatuur on aastaringselt 3 – 6 kraadi, kodustes tingimustes sellise stabiilsuseni jõudmiseks ei ole Sul mõtet hakata oma ressursse sellele raiskama. Kui hoiad oma kartulit keldris, kuuris, sahvris või koridoris, siis jälgi, et kaitsed kartulit miinuskraadide eest, see ongi kõige tähtsam!
Kui eelistad koju vedada kartuli väiksemas, nt Talukartuli 2,5 kg pakendis, siis võrk on hea säilitamise keskkond. Lase kartulil hingata ja hoidu liigniiskuse eest. Kui ka väikesest pakist jääb kartuleid järgmiseks korraks ootele, siis hoolitse selle eest, et kartulid ei jääks päevavalguse kätte. Nad võivad seeläbi muutuda roheliseks ja söögilauale siis neist enam asja ei ole.